Gyártás és technológia

Egyedi cellától a komplett akkumulátor csomagokig. A VIDEOTON több mint 20 éve együttműködő partner az akkumulátor gyártásban.

 

Technolóigáink

Zsugorfóliázás – automata zsugorfóliázó gépeink maximális paraméterei H200 x W400 x L400 mm.

Töltés és kisütés – NiMH és Li-ion celláink valamint az akkumulátor pakkok töltése és kisütése a tesztfolyamat során automata, számítógép által vezérelt töltőállomásokon történik. A mérési értékeket tároljuk, akkumulátorcsomagok esetén pedig cella-balansz tesztet is végzünk.

Ponthegesztés – a hegesztést kézi, fél-automata és egyedi robotizált hegesztőgépekkel végezzük.

Ragasztás és ultrahangos hegesztés – a cellák mechanikus rögzítése után a műanyag házat ultrahangos hegesztéssel zárjuk le.

Szerelés és tesztelés – az autóipar számára házon saját fejlesztésű mérőszoftvereket alkalmazunk a tesztelést során. Igény esetén poka-yoke szerelő jigeket és automatizált vagy fél-automata gyártást is biztosítunk.

Csomagolás – a mindennapi felhasználásra szánt akkumulátorokat, elemeket bliszterezéssel csomagoljuk.

Tamponozás és prégelés – igény esetén egy és többszínű, különböző felületre (műanyag, fém, stb.) történő tamponozást is biztosítunk. Akár speciális tamponozási pozíciók is megoldhatók.

Huzalmegmunkálás – vágás, krimpelés, forrasztás

Jigek – hegesztő elektródák és jigek gyártásával segítjük a gyártási folyamatokat

A mérnöki és gyártási tevékenységünkkel kapcsolatos további információkért kérjük tájékozódjon központi weboldalunkon: https://vtep.videoton.hu/tevekenysegek/mernoki-szolgaltatasok/